Специализираният наказателен съд намали гаранцията на бизнесмена Атанас Бобоков от два

...
Специализираният наказателен съд намали гаранцията на бизнесмена Атанас Бобоков от два
Коментари Харесай

Съдът намали гаранцията на Атанас Бобоков на 1 милион лева

Специализираният углавен съд намали гаранцията на предприемача Атанас Бобоков от два на един милион лв., оповестиха през днешния ден от прокуратурата. Той и неговият брат Пламен Бобоков са обвиняеми за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци и други закононарушения.

Към наказателна отговорност по това дело са привлечени още някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и чиновници на РИОСВ. Спецсъдът през днешния ден не даде ход на разпоредителното съвещание, така като един от шестимата подсъдими не се яви в правосъдна зала. Поради това назначи съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да откри какво е настоящото здравословно положение на този обвиняем, дали то е било основателна спънка за неявяването му на разпоредителното съвещание през днешния ден и може ли да попречи на присъединяване му и в други съвещания.

През януари 2021 година прокуратурата подписа съглашения с трима от обвинените по делото против братя Бобокови. Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов признаха виновността си през Специализирания углавен съд и получиха условни присъди. 

Савов е някогашен шеф на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на компания " Феникс " в Плевен, на която преди година Министерство на вътрешните работи и прокуратурата откриха тонове отпадък, импортиран от Италия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР